Polder Peentjes met geroosterde aardappeltjes

afbeeldin worteltjes voor 2 personen


Langzaam gegaarde bospeen met salie en honing met geroosterde aardappelpartjes in de schil. Lekker met een oud Hollands gehaktballetje of speklapje.


Ingrediënten:


voor de bospeen

5 a 6 flinke bospenen
2 takjes verse salie
1 eetlepel honing
wat (zee)zout en gemalen peper
olijf olie nootmuskaat
groot stuk aluminium folie


voor de aardappelpartjes

4 grote aardappels ongeschild
2 theelepels kippenbouillon poeder
olijfolie
peper
bereiding Verwarm de oven voor op 175 graden ( of 150 graden bij een hete lucht oven). Borstel de aardappels en de bospeen schoon. Laat bij de bospeen ongeveer 1cm van het loof zitten.
Leg een stuk aluminium folie van ongeveer 0,75 meter neer leg hier de penen in de het midden op. Verdeel vervolgens de salie, snufje nootmuskaat, honing, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels water over de bospenen. Vouw vervolgens het stuk aluminiumfolie dicht “en papillot”. Doe het pakketje onderin de oven voor ongeveer 20 minuten.

Verwarm een stoompan of een pan met stoomnetje tot het water kookt en laat het zacht vuur verder koken. Mocht je geen stoompan of stoomnetje hebben dan kan het ook in kokend water de aardappels alleen blijven de smaken iets minder behouden. Snij de aardappels in partjes en doe deze ongeschild in de pan en laat het 5 tot 10 minuten stomen ophoog vuur.
Om te checken of ze goed zijn kun je met een vork in de aardappel prikken moet je moeite doen dan is hij nog niet gaar genoeg maar de aardappel mag niet uit elkaar vallen. Hierna de aardappels afgieten en terug doen in pan. Doe hier 2 eetlepels olijfolie, de bouillon en peper naar smaak bij in en schud met de deksel op de pan de aardappels stevig door elkaar.
Leg vervolgens de aardappels op een bakblik.

Als de bospeen 20 minuten in de oven is geweest zet je de temperatuur zo hoog mogelijk en schuif je het bakblik met de aardappels in de oven. De bospeen kan gewoon onder in de oven blijven. Het is echtr wel belangrijk dat het pakketje goed lucht dicht is anders drogen de penen uit. Schep de aardappels tussen door nog even om. Zodra de aardappels rondom krokant van kleur zijn dan kan het geserveerd worden.
Pas bij het openen van het pakketje goed op voor de hete stoom.

logo
© 2013 jouw website algemene voorwaarden links